Yumuşacık Açmalar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(beyazı içine konulacak, sarısı üstüne sürülecek)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • Susam yada çörek otu
  • Aldığı kadar un(ben 7 bardak kullandım)
  • Not:bu ölçülere nazaran 24 tane açma çıkacaktır.

Yumuşacık Açmalar Tanımı Yapılışı

Merhaba
Size sahiden çok yumuşak ve lezzetli bir açma tanımı vereceğim. Pastanedeki açmalardan pek farkı yok üzere tabi taktir sizin:)
Evvel ılık süt, ılık su, şeker ve mayamızı karıştırıyoruz. 10 dk kadar bekletiyoruz. Köpürmesini bekliyoruz. Köpürdükten sonra sıvı yağı, yumurta aklarını, tuz ve unu azar azar koyuyoruz, yoğuruyoruz. çok sert olmamalı ki açmamız da yumuşak olsun. Kulak göğsü yumuşaklığında olabilir. Sonra 40 dk mayalanmaya bırakacağız.
Mayalanan hamuru istenen biçimi verip tepsiye diziyoruz. Çabucak yumurtayı sürmeyelim tepside de mayalansın. Ondan sonra yumurta sarılarını sürelim.Üstüne isteğe bağlı olarak susam yada çörek otu serperek ve evvelce ısıtılmış fırında 180 derece de 30 dk da denetim ederek pişirelim
Afiyet olsun:)