Yumurtalı Köz Patlıcan Tanımı İçin Materyaller

  • 5-6 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Yumurtalı Köz Patlıcan Tanımı Yapılışı

Patlıcanlar közlenip, soyulup ince ince doğranır. Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur. Zeytinyağında kavrulan soğan ve sarımsağa bir yemek kaşığı tereyağı eklenip yumurtalar üzerine kırılır ve tuz eklenip güzelce karıştıra karıştıra pişirilir. Yumurtalar da pişince ince doğradığımız patlıcanlar üzerine eklenip biraz kavrulur. Artık patlıcanlar hazır. İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde salata niyetine tüketilebilir. Deyeceklere şimdiden afiyet olsun.