Yufkadan Salçalı Baharatlı Konut Üretimi Cips Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yufka,
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı biber salçası (silme)
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • toz kırmızı biber
  • kırmızı pul biber
  • nane

Taban Sos;

  • 1 kase yoğurt ve çokça nane

Yufkadan Salçalı Baharatlı Mesken İmali Cips Tanımı Yapılışı

  1. Yufkamızı tezgahımıza serelim.
  2. Pizza kesici yada bıçakla 3 parmak eninde şeritler keselim.
  3. Daha sonra her şeritten üçgenler elde edelim. Yada siz ne formda keserseniz.
  4. Bir kaba sıvı yağı, salçayı ve tüm baharatları alıp karıştıralım.
  5. Kestiğimiz yufkalarımızı kabın içine alıp harmanlayalım. Yağın ve baharatların tüm yufkalara geçmesini sağlayalım.
  6. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Yufkalarımızı tepsimize sırayla güzelce yerleştirelim. Üst üste gelebilir hiç sorun değil hepsi fırında nar üzere pişiyor hiç merak etmeyin :)
  7. Evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 10-12 dk denetimli pişirelim. Rengi hafif kızarmaya başlayınca fırından çıkartalım.
  8. Bu ortada taban sosu hazırlayalım. Bir kase yoğurt içine çokça nane ekleyip karıştıralım.
  9. Soğuyan cipslerimizi bir tabağa alıp taban sos eşliğinde servis edelim.
    Afiyet Olsun.