Yoğurtlu Soslu Patates Topcuklarım Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yoğurt
  • Pul biber, karabiber, tuz, nane
  • Kaşar
  • Salça

Yoğurtlu Soslu Patates Topcuklarım Tanımı Yapılışı

Patatesler soyulur ve haşlanır bu süreç bittikten sonra bir kaba alınır ve püre haline getirilir. Akabinde bir yemek kaşığı tereyağı ile harmanlanır ve rendelenmiş kaşar peyniri konur. Tuz, pul biber, karabiber ve nane eklenip ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Farklı bir kapta bir yemek kaşığı tereyağı, salça, pul biber, karabiber ve nane kavrulur. Patateslerin üzerine yoğurt döküldükten sonra salçalı yağ dökülür. Afiyet olsun. ????