Yoğurtlu Semizotu Yatağında Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz

Köfteyi haşlamak için;

  • Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köftenin sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber, toz biber, karabiber, kimyon, nane

Semizotu yatağı için;

  • 1 demet semizotu
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Semizotu Yatağında Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı

Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatın, üzerini örtün. Bulgur kabarınca yumurtayı, unu ve tuzu ekleyip elinizi orta ara ıslatarak yoğurun, yoğurma süreci bitince tekrar elinizi orta ara ıslatarak küçük köfteler yapın, unlanmış tabağa köfteleri dizin. Tencerede su kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuz atın, köfteleri bu suya atıp haşlayın, köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca sudan çıkarın. Bir tavada ya da sos tenceresinde zeytinyağıyla salçaları kavurun, baharatları ve birkaç kaşık da köftenin suyundan ekleyip birkaç dakika pişirin, sonra bu sosu köftelerle buluşturun. Farklı bir yerde semizotunu elinizle parçalayın, üzerine rendelenmiş sarımsak ve tuzla çırpılmış yoğurdu ekleyip karıştırın, servis tabağına alın, üzerine de köfteleri ekleyip servis yapın. Afiyet olsun:)

Not: Fotoğraftaki salata verilen ölçülerin yarısıyla yapılmıştır.