Yoğurtlu Patates Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 4 – 5 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Tuz

Yoğurtlu Patates Dolması Tanımı Yapılışı

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Toz biberi de ekleyip karıştırın. Patatesleri de ekleyip salçalı karışımı güzelce yiyene kadar karıştırarak pişirin. Karışımı kenara alarak biraz ılımasını bekleyin. Bu sırada diğer bir kapta sarımsakları rendeleyin. Yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın. Soğuyan patates püresini küçük toplar yapıp baş parmağınızla ortasına bastırın içine yoğurt koyulabilecek bir çukur oluşturun. Püreye biçim verdikten sonra ortalarına sarımsaklı yoğurdu koyun ve üzerine pul biber serpin. Afiyet olsun.