Yoğurtlu Patates Çanakları Tanımı İçin Gereçler

  • 4-5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 kısım yeşil soğan
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber, toz kırmızı biber
  • Pul biber

Yoğurtlu sos için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Domates salçası

Yoğurtlu Patates Çanakları Tanımı Yapılışı

Birinci evvel patatesleri haşlıyoruz. Kabuklarını soyup eziyoruz. İçine 1 yemek kaşığı tereyağını katıp karıştırıyoruz. İnce ince doğradığımız maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu katıyoruz. Tuz, karabiber ve toz biberi de katıp devamlı karıştırıyoruz. İstediğiniz büyüklükte kesimler koparıp elimizle ortasını çukurlaştırıp çanak formu veriyoruz. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırıp çanakların içini dolduruyoruz. Servis edeceğimiz vakit üzerine yağda biraz kavurduğumuz salçadan döküp servis ediyoruz (isteğe nazaran kenarlarını pul biberle de süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun.