Yoğurtlu Patates Çanakları Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon (sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)
  • İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber

Öteki gereçler;

  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Sıvı yağ
  • nane
  • Pul biber

Yoğurtlu Patates Çanakları Tanımı Yapılışı

Patatesleri uygunca yumuşayana kadar haşlayınız. Sıcakken kabuğunu soyup patatesleri uygunca eziniz(Eğer sıcağa dayanamıyorsanız patatesleri soyup haşlayabilirsiniz :>) ezerken tereyağına katıp özdeşleşmesini sağlayınız tuz biber ve kimyonu da katıp biraz daha yoğurunuz. Elinizle hal veriniz. Ben metal muffin kalıbı ile form verdim. Kalıptan kolaylıkla çıkması için streç sinema kullandım. Elinizle form verirken de elinizi ıslatmak yardımcı olabilir.
Biçim verdikten sonra sarımsaklı yoğurdunu hazırlayınız ve bir çay kaşığı yardımı ile patateslerinizi doldurunuz( az koymanın bekledikçe patatesler yoğurdu çekiyor) üzerine de pul biber ve nane ile yaptığınız yağı döküp servis ediniz. Pek bekletmeye gelmiyor, servise yakın hazırlamanızı öneriyorum. :)