Yoğurtlu Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2’şer tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

KIZARTMAK İÇİN:

  • Çiçek yağı

SUNUM İÇİN:

  • Yoğurt

Yoğurtlu Mücver Tanımı Yapılışı

Bir kabın içerisine kabakları ve patatesleri rendeliyoruz. Akabinde tüm baharatları, yumurta ve kabartma tozunu ek ederek elimizle harmanlıyoruz. Karışımın suyu çıkınca unu da koyarak uygunca birbirine karıştırıyoruz. Harcımız hazır. Tencereye yağı koyup kızmasını bekliyoruz. Kızan yağa yemek kaşığı ile harçtan alıp modül kesim tencereye dökerek yavaşça yaydırıyoruz. Gerili önlü kızaran mücveri yağını da alması için peçete koyduğumuz tabağa alabiliriz. Sunum yaparken yanına yoğurt ekliyoruz. Afiyet olsun ????????☺