Yoğurtlu Kızartılmış Kabak Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane orta uzunluk kabak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kabakları kızartmak için yağ

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası/veye/domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Kızartılmış Kabak Tanımı Yapılışı

Kabakları bir bastan başka başa kadar soyacakla ince bir halde kesin, daha sonra bol yağda kızartın. Ayrı bir kasede yoğurdu yeterlice çırpın tuz ekleyin, servis tabağına aldığınız kızartılmış kabakların üzerine yoğurdu dökün, üzerine de yağ, salça ve naneyi kızartıp dökün. Afiyet olsun.