Yoğurtlu Aperatif Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk salatalık
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Pul biber

Yoğurtlu Aperatif Tanımı Yapılışı

Öncelikle havuç ve patatesleri tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ve çok parçalanmayacak formda haşlıyoruz.
Bu sırada yoğurdunu hazırlıyoruz. Bunun için; süzme yoğurdu bir kaba alıyoruz üzerine sarımsakları rendeleyerek bir tutam tuz ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Haşlanan zerzevatları ve salatalığı bir kaba rendeliyoruz. İçerisine biraz tuz koyuyoruz ve hazırladığımız yoğurdu da ek ederek fazla ezmeden karıştırıyoruz. Daha sonra servis tabağına alarak üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

~AFİYET OLSUN~