Yelpaze Patates İmali Tanımı İçin Materyaller

  • Patates (boyut ve adet size kalmış)
  • Zeytinyağı ve tereyağı
  • Tuz, kekik, pul biber, kırmızı biber, karabiber
  • Sarımsak
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Yelpaze Patates İmali Tanımı Yapılışı

Patateslerimizi öncelikle güzelce yıkıyoruz, kabuklarını soymayacağız zira. Yıkadıktan sonra tamamını dilimlemeden dilimlemeye calışıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Tereyağ hariç öteki materyalleri karıştırıp bir fırça yardımıyla patateslere sürüyoruz. Yağı her yerine süreceğiz ortalarına da. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında evvel 30 dk pişiriyoruz. Daha sonra çıkarıp bir çatal yardımıyla patateslerimizin üzerine ve ortalarına tereyağımızı hafif hafif yediriyoruz. Üzerine kaşarlarımızı serpip 15-20 dakikalığına tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar büsbütün eriyince fırından çıkartıyoruz ve patateslerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun ????