Yelpaze Patates Tanımı İçin Materyaller

  • istediğimiz boyutta ve ölçüde patates
  • 15-20 tane kürdan
  • bir ölçü tuz
  • bir ölçü salça

kızartmak için;

  • sıvı yağ

Yelpaze Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri soyduktan sonra alt kısmını kesmeden dilimleyebilmek için patatesin iki yanına tıpkı boyutta 2 çubuk yahut rastgele bir şey yerleştiririz.Sonra bıçakla dilimleriz. Her bir dilimin ortasına bir kürdan yerleştiririz.Elimizi yavaşça salçaya ve tuza buladıktan sonra dilimlere süreriz. Derin bir tavanın içinde kısık ateşte yavaş yavaş kızartırız. Harlı ateşte kızartırsanız içi pişmez. Pek yavaş kızarmalı. Kızarttıktan sonra bir peçetenin üzerine alıp kürdanları çekeriz.Yelpaze patateslerimiz hazır olur. Tavukların, etlerin yanında hoş bir sunum olur. Afiyet olsun.