Patatesli Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?
Patatesli Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?

Kolay yapımıyla tadı damağınızda kalacak patatesli bulgur köftesini deneyince siz de çok seveceksiniz. İster eve gelecek olan misafirleriniz için isterseniz de akşam yemeğine aperatif olarak hazırlayabileceğiniz bu tarifin yapımı da oldukça kolay. Malzemeleri karıştırmanız sadece 10 dakikanızı alıyor. Pişirme süresiyse 20 dakika. Toplamda yarım saatlik bir sürede rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif sizin için hem lezzetli hem de kurtarıcı olacak. Malzemelerini rahatlıkla temin edebileceğiniz patatesli bulgur köftesi nasıl yapılıyor, gelin birlikte bakalım.

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi
Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • Maydanoz
  • 2 tane büyük boy patates
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı kısırlık ince bulgur
  • Pul biber
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Patatesli Bulgur Köftesi Nasıl Hazırlanır?

Bütün malzemeleri temin ettiyseniz buyurun patatesli bulgur köftesi tarifini uygulamaya!

Patatesli Bulgur Köftesi Yapılışı
Patatesli Bulgur Köftesi Yapılışı

İlk olarak 2 adet büyük boy patatesi alın ve çatal soyacak yardımıyla soyun. Patatesleri soyduktan sonra küp küp olacak biçimde doğrayın. Daha sonra genişçe bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yeteri kadar kaynattıktan sonra bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Patateslerin piştiğine emin olduktan sonra suyunu süzün ve ayrı bir kabın içine koyun ve bir çatal yardımıyla ezin.

Patatesleri koyduğunuz kabın içerisine yarım su bardağı ince kısırlık bulguru ekleyin ve patatesin sıcaklığıyla beraber bulgurlar yeterli miktarda şişene kadar bekleyin. Ayrı bir tavaya çok az sıvı yağ ekleyin ve 1 adet ince ince kıyılmış soğanı salçayla beraber kavurun. Kavurduğunuz salçalı soğanı patates ve bulgurun bulunduğu kaba ekleyin.

Patatesli Bulgur Köftesi
Patatesli Bulgur Köftesi

Daha sonra limon, ince ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyin. Pul biberin miktarını damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Son olarak kabın içindeki harcı kıvam alana kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra küçük parçalar halinde şekil verin. Hazırladığınız patatesli bulgur köftesini bolca marul ile ister çayın yanında, isterseniz akşam yemeğinde servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*