Yapımı Kolay Mozaik Pasta Tarifi

Hem hafif, hem yapımı kolay hem de çok lezzetli! Evet bildiniz; mozaik pasta özellikle yaz aylarının en sevilen tatlılarından. Malzemelere geçmeden önce şimdiden afiyet olsun!

Mozaik Pasta İçin Malzemeler

  • 400 gram petibör bisküvi
  • 1,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1-1,5 su bardağı ceviz veya fındık
Mozaik Pasta İçin Malzemeler

Mozaik Pastanın Yapılışı

Petibör bisküvileri çok fazla ufalamadan yaklaşık olarak eşit ölçülerde kırınız. 5 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritiniz. Eriyen tereyağı içerisine 1,5 su bardağı sütü, 6-7 yemek kaşığı şekeri, 5 yemek kaşığı kakaoyu ve kırdığınız bisküvileri sırasıyla ekleyerek karıştırınız. En son ceviz veya fındığı da ilave ediniz. Güzelce karıştırdığınız malzemeleri uzun ince bir kaba alın ve servis etmeden önce buzdolabında en az 3 saat kadar bekletiniz. Dilimleyerek servis ediniz. Dilerseniz üzerini hindistan cevizi veya çikolata sos ile süsleyebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Buzlukta en az 3 saat kadar bekletilerek kesilebilecek kıvama gelmesi elzemdir.
  • Kullanılan bisküvilerin taze olmasına dikkat edilmelidir.
  • Uzun bir kap yerine streç filme dökülerek de sarılabilir ancak düzgün bir şekil vermek daha zor olur.

Mozaik Pasta İçin Öneriler

Mozaik pastanızı silindir şekli yerine piramit şeklinde de yaparak daha modern bir sunum elde edebilirsiniz. Bunu sağlamak için streç film kullanmanız gerekecektir. Benmari usulü erittiğiniz bir çikolata sosu bu piramit üzerine dökerek özel misafirlerinize modern bir sunum hazırlayabilirsiniz. Mozaik pastanızı kakao kullanmadan da yapabilirsiniz. Daha sütlü ve hafif bir lezzet elde edersiniz. Her ne şekilde olursa olsun içerdiği yağ ve şeker oranı gözetildiğinde, günlük 1 porsiyon aşılırsa alınması gereken kaloriden fazlasının alınacağına da dikkat etmekte fayda var.

Mozaik Pasta İçin Öneriler
Mozaik Pasta İçin Öneriler

Mozaik Pasta: Enfes Bir İtalyan Lezzeti

Yapımı aslında oldukça kolay bir tatlı olan mozaik pasta, geçmişten günümüze Avrupa mutfaklarında özel bir yer edinmiştir. Kökeni İtalya’nın Sicilya bölgesine dayanan tatlının orjinalinde toz şekeri yerine pudra şekeri, süte ilave olarak yumurta ve tercihen portakal veya limon rendesi kullanılır. Ayrıca çoğu İtalyan tatlısında olduğu gibi likör de ilave edilir. Siz de orjinaline sadık bir lezzet elde etmek istiyorsanız tatlınızı badem likörü ile zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca İtalyanlar bu tatlıyı yaparken bisküviyi kırmak yerine çikolatalı karışım ile kat kat olacak şekilde sırasıyla dizerler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*