Yalancı Sıkma Oğmaç Öfelemeç Yumyum Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yufka (ev imali ekmek yufkası)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk domates
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet nane
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • yada margarin
  • 1 çay kaşığı pul biber (isterseniz ekleyebilirsiniz)

Yalancı Sıkma Oğmaç Öfelemeç Yumyum Tanımı Yapılışı

Bir yoğurma kabının içine öncelikle yufkaları küçük küçük kırıyoruz ve yeşilliklerimizi ince ince kuru soğanı domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz içine peyniri ve yağımızı ekledikten sonra hafif yoğuruyoruz çok fazla yoğurmamaya dikkat edelim en son olarak elimizi hafif ıslatıp yoğurduğumuz harcımız dan küçük kesimler alıp köfte üzere şekillendirip servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun
Bu tanımın daha diğer ismi varsa yöresel olarak bilmiyorum ben bu kadar biliyorum kahvaltıya yahut acil çay yanına ikram edilen çok hoş hafif bir tat denemenizi tavsiye ederim.