Yalancı mantı hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. İnsanlar mantının lezzetini almakla beraber, yemek masasına çok daha kısa sürede otururlar.
Yalancı Mantı Malzemeleri
Yalancı mantı malzemeleri, evde bulunması muhtemel malzemelerdir. İsteyen yufkayı elde açabiliyor ancak, bu pratik yemeği, hazır yufka ile yapmak süreyi daha da kısaltıyor.

Yalancı Mantı İçin;
- 2 yufka
- 1 tane kuru soğan
- 300 gram kıyma
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gram tereyağ veya margarin
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yufkaya sürmek için yağ ve su karışımı
Yalancı Mantının Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Yalancı mantının üzeri için gerekli malzemeler ise;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yalancı Mantı İçin Kıyma Kavruluyor
Yalancı mantı için kıyma kavruluyor, bu yemeğin ilk aşamasıdır. Kıyma, ısıtılmış olan tavaya konur. Suyunu çekene kadar kavrulan kıymanın üzerine daha sonra, sıvı yağ ilave ediliyor. Yemeklik olarak doğranmış olan kuru soğanlar kıymanın üzerine ilave ediliyor. Kıyma ve soğan harcına; tuz, karabiber ve arzuya göre diğer baharatlar eklenip, karıştırılır. 1-2 dakika daha ateşte kalan karışım, ateşten alınır.

Yalancı Mantı Harcı Yufkaya Konulur
Yalancı mantı harcı yufkaya konulur ve son aşamaya geçilir. Bunun için öncelikle yufkalar, tezgahın üzerine serilir. İkiye ayrılan yufkalara yağ ve su karışımı sürülür. Geniş tarafına kıyma harcı konulur. Yufka rulo biçiminde sarılır.
Yalancı Mantı Fırına Veriliyor
Yalancı mantı fırına veriliyor ama öncesinde fırın tepsisi yağlanıyor. Hazırlanmış olan rulolar, 2-3 parmak genişliğinde kesilir, üzerine tereyağ sürülerek, fırın tepsisine dizilir. Fırın tepsisi, 200 derece ısıtılmış fırına verilir. Fırın tepsi modelleri https://www.ews.com.tr/ews-32-cm-krem-rengi-granit-firin-tepsi adresinde!

Yalancı Mantı Sosu
Yalancı mantı sosu için, mantılar fırın tepsisinden servis tabağına alınır. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Bir tavada, eriten yağa, nane ve toz biber ilave edilir. Kavrulmuş olan, naneli ve biberli karışım yoğurdun üzerine dökülür. Normal mantıya göre çok daha pratik olmasına karşın, son derece lezzetli olan yalancı mantı, artık hazır, afiyet olsun.