Yalancı Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağın da kızartılmış pul biber

Yalancı Mantı Tanımı Yapılışı

Soğanlar ince ince doğranır ve kıyma ile birlikte, az yağ ile birlikte kavrulur. Üzerine baharatlar ve tuz ek edilerek güzelce kavrularak ocaktan alınır.Diğer taraftan yufkalar üçgen formda kesin, hazırlanılan harcı içine koyarak gül biçiminde sarılır.Üzerleri hafifçe ıslatılıp biraz yoğurt sürülerek evvelden ısıtılmış 180°C lik fırına yolluyoruz.Üzeri kızarınca fırından alıp soğuyunca sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz. Tereyağ ve pul biberle servise hazır.

Afiyet olsun ????