Yalancı Kumpir Tanımı İçin Materyaller

  • 8-10 adet orta uzunluk patates
  • 2 kavanoz garnitür
  • 2 kutu haşlanmış mısır
  • 1 kavanoz salatalık turşusu
  • 1 paket (ben 700 gr kullandım) kaşar
  • Yaklaşık 750 gr tereyağ
  • Tuz
  • Ketçap
  • Mayonez

Yalancı Kumpir Tanımı Yapılışı

Tanımın ismini yalancı kumpir koydum lakin gerçek şu ki hiç de yalancı değil. :) Hazırını aratmıyor hatta dışarıda hazır yiyeceğime meskende lezzetiyle kendim yapar yerim diyorsunuz. Ben materyalleri çok koydum zira kalabalık konuğuma yaptım. Şayet az bireye yapacak olursanız ölçüsü yarıya indirebilirsiniz. Lakin şunu unutmayın bol kaşar ve bol tereyağı lezzetini veren iki gereç, o yüzden kaşar ve tereyağını bol koyalım. :)

Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup iki üç kesime bölelim. İster düdüklüde ister olağan tencerede yumuşayana kadar haşlayalım. Patateslerimiz pişerken biz bir yandan malzemelerimi hazırlayalım. Kaşarı rendeleyelim, turşuyu doğrayalım, garnitürü ve mısırı süzgeçte yıkayalım. Patateslerimiz pişince suyunu süzüp sıcağıyla püre haline getirelim. Kaşarı ve tereyağını koyup karıştıralım. Bu ortada ocağın altını açalım, 2-3 dakika o formda karıştıralım, kıvamı çok hoş oluyor. Daha sonra garnitür, mısır ve turşu karışımının birçoklarını püreye ekleyelim, kalanı üzerine süs için ayıralım. Hepsi karışınca servis tabağına alabiliriz. Üzerine kalan garnitür karışımını döküp ketçap ve mayonezle süsleyelim. Kumpirimiz hazır. Afiyet olsun.