Visne Soslu Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2. 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Vişne reçeli yada marmelat

Visne Soslu Pankek Tanımı Yapılışı

Yumurta, şeker, sıvı yağ, süt ve unu karıştırın vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın .tavanın altını orta derecede açın pankek hamurunu ben yemek kaşığı ile döküyorum .Daha ufak hoş oluyor hamurun üzeri göz göz olunca aykırısını çevirin .Pankekleri bu türlü pişirmeye devam edin .Ben vişne reçeli kullandım siz istediğiniz meyve reçelini yada marmelatı kullanabilirsiniz. Pişen pankeklerin ortasına reçeli sürüp istediğiniz kadar kat çıkın .Afiyet olsun.