Yumurta ve şekeri geniş bir kapta köpürene kadar mikser İle çırpalım Unu, limon suyunu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Borcamı yağlayıp karışımı dökelim ve fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Vanilya hariç krema malzemelerini tencereye koyup karıştırın. Ocağın altını yakın ve muhallebi kıvamında pişirin. Pişince ocaktan alın ve içine vanilyayı döküp karıştırın, biraz soğuması için bekleyelim. Vişne marmelatı  için gerekli tüm malzemeleri başka bir tencerede karıştırın ve ocağın altını yakıp biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğutmaya bırakalım Keki daha büyük bir servis tabağına çıkararak kekin üzerini sütle biraz ıslatarak  Üzerine kremanın tamamını güzelce yayalım En son üzerine vişne marmelatını da dökün. 5 dk sonra dilimleyin ki marmelat içine de geçsin. Buzdolabında soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak servis edin.  Afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım limon suyu
  • 2 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Vişne reçeli marmelatı:

  • 1 su bardağı vişne reçeli
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un