Toz Pudingli Yumuşak Kekin Hazırlanışı ;

Oda sıcaklığında 3 tane yumurtayı yarım su bardağı şeker ile  krem şanti kıvamına gelene kadar ister mikser yardımıyla ister çırpma teliyle güzelce çırpalım. Şekeri iyice eritmeyi unutmayalım. Karışım kıvama gelince süt ve yağı ilave edelim. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri de karışımın içerisine isteğe bağlı olarak ceviz yada fındıkla beraber ekleyelim. Kek kalıbını margarinle güzelce yağlayarak file fındıkları kalıba iyice yerleştirdikten sonra üzerine kek harcını dökerek daha önceden ısıttığımız 170 derece fırında pişirelim. İlk 15-20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayalım.  Fırın kapağını açmanız kekinizin kabarmasına engel olabilir. Daha sonra bir kürdan yada bıçak yardımıyla kekimizin pişip pişmediği kontrol edebiliriz. Kek piştikten hemen sonra fırının ısısını 30-40 derece düşürerek 1-2 dakika daha pişirelim ve hemen fırından çıkarmayalım. Fırını kapattıktan sonra fırın kapağını aralayarak kekin ılınmasını sağlayalım. Çünkü keki soğmadan fırından çıkarmak kabarıklığının 5-6 cm sönmesine neden olur. Kekimiz pişip soğuyunca servis edelim.

 Toz Pudingli Yumuşak Kekin Malzemeleri ;

* 3 Adet yumurta

* Yarım su bardağı şeker

*Yarım su barsağı süt

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* 1 Paket kabartma tozu

* 1 Paket vanilya

* 3 Su bardağı un

* 1 Paket kakaolu puding

* File fındık veya ceviz