Ton Balıklı Milföy Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet milföy
  • 1 adet konserve ton balığı(160 gr)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 kol yeşil soğan
  • maydanoz
  • mısır
  • dereotu
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • nar ekşisi
  • 1 adet yumurta

Ton Balıklı Milföy Tanımı Yapılışı

Milföyleri kase yardımı ile yuvarlak kesin.8 adet yuvarlak elde etmiş olacaksınız.4 adedini ayırın.Kalan 4 adedini su bardağı yardımı ile yuvarlak kesin.Böylece bilezik formunda yuvarlak halka elde etmiş olacaksınız.(RESİMLERDE DAHA UYGUN ANLAŞILIR)fazla kalan hamurları şimdilik bir köşeye alın.Tabanı için ayırdıgımız 4 yuvarlak milföyün üzerine yumurta akı sürün.Onun üzerine halka milföyleri yapıştırın.En üstede yumurtanın sarısını sürün.Fazla kalan hamurları çubuk haline getirerek evvel yumurtaya sonra susama bulayın.180-200 derecede kızarana kadar pişirin.Soğumasını bekleyin.Bir yandan kırmızıbiberi,yeşil soğanı doğrayın.Kalan tüm materyalleri karıştırın.Ton balığının yağını süzün,ayırın nar ekşisiyle karıştırark sos biçiminde üzerine dökün.Soğuyan milföylerin ortasına hazırladınız harcı koyun,kenarlarına çubuk çıtır milföyleri koyarak servis yapın.Afiyet olsun.