Tereyağda Kızarmış Mantar Eşliğinde Fırında Kisnişli Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 3_4 adet patates
  • 1 ya da yarım paket mantar

Patatesi soslamak için :

  • Tuz
  • Pul biber
  • Kişniş
  • Toz kırmızı biber
  • Köri
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı sarımsak rendesi

Mantarı kızartmak için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağda Kızarmış Mantar Eşliğinde Fırında Kisnişli Patates Tanımı Yapılışı

İnce parmak biçiminde kestiğimiz patatesi tüm malzemeyi koyup geniş bir kapta karıştırıyor ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yayıp 200 C de 20_25 dk kadar fırınlıyoruz.
Patatesi almaya 5_10 dk kala uygunca yıkayıp limonlu suda beklettiğimiz (kararmaması için ) mantarımızı süzüp, kağıt havluyla kurulayıp tereyağın da kızartıyoruz. Nefis bir ikili oluyor.Afiyet olsun herkese. Kokusu gelmiş olabilir ;))))