Tepsi Kumpiri Tanımı İçin Gereçler

  • 4 patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kase rende kaşar
  • Sosis, mısır
  • 2 adet salatalık turşusu
  • Garnitür
  • Ketçap, mayonez ve tuz

Tepsi Kumpiri Tanımı Yapılışı

Patatesler kabuklarıyla haşlanır sıcaklığı geçmeden rendelenir ve içine tereyağıyla kaşar peynir ve tuz eklenerek karıştırılır margarinlenmiş ya da tereyağıyla yağlanmış tepsiye dökülerek kaşıkla düzeltirilir. Üzerine mısır, garnitür, kesilerek küçültülmüş salatalık turşusu ve sotelenmiş sosisler eklenir kaşar peynir de eklenerek fırına verilir. Kaşarlar eriyince fırından çıkarılır ketçap ve mayonez eklenerek soğumadan servis yapılır. Afiyet olsun.