Taze Kekikli Sotelenmiş Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet dilimlenmiş patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet dilimlenmiş arpacık soğan
  • 2 diş dilimlenmiş sarımsak
  • 1 kısım taze biberiye
  • 3 kısım taze kekik
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Tuz

Taze Kekikli Sotelenmiş Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri kaynayan su dolu bir tencerenin içerisine atın. Tuz ekleyip, 5 dakika pişirip suyunu süzün. Bir tavada tereyağını ve zeytinyağını ısıtın. İçerisine patatesleri atıp 2 dakika kadar pişirin. Üzerine sarımsak, arpacık soğanı ve taze baharatları ekleyin. Patateslerin her iki tarafınıda çevirip kızartın.
Patatesler altın rengi olduğunda altını kapatın ve üzerine maydanoz serperek sıcak olarak servis edin. (Ecezaim)