Tavuklu Patates Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  • 4-5 tane orta uzunluk patates
  • Gereğince tuz
  • Yarım demet maydanoz

İç gereci için:

  • Minik doğranmış 1 tavuk göğüsü
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tavuğu pişirmek için biraz yağ
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • İsteğe nazaran kırmızı pul biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane domates

Üstü için:

  • Sarımsaklı yoğurt ve kuru nane

Tavuklu Patates Mantısı Tanımı Yapılışı

Öncelikle patateslerimizi yıkayıp kabuklarıyla haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken tavamıza biraz yağ döküp minik minik doğradığımız (soğanın ağzınıza gelmesini istemeyenler rendeleyebilir) soğanlarımızı bir kaç kere çevirip akabinde tekrar minik doğradığımız biberleri ekleyip kızartıyoruz. Daha sonra salçamızı ekliyoruz. Bir iki sefer karıştırdıktan sonra tavuğumuzu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. En son baharatları ve tuzu ekleyip bir kaç defa ocakta karıştırıp ocaktan kaldırıyoruz. Haşlanan patatesleri beklemeden soğuk sudan geçirip, soyup bir taraftan çatal yardımıyla eziyoruz. Güzelce ezmek lazım. İsteğe nazaran tuzu ekleyip minik doğranmış maydanozu ekleyip bir hoş karıştırıyoruz. Sonra elimizle ortası boş olacak biçimde (içli köfte yapar gibi) şekillendiriyoruz. İçine sıcak tavuk soteyi koyup üzerine isteğe nazaran sarımsaklı yoğurt gezdirip naneyle süslüyoruz. Afiyet olsun.