Tavuklu Melemen Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 4 5 tane domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • İstediğinize nazaran tuz

Tavuklu Melemen Tanımı Yapılışı

Soğanlar ve biberleri ince bir formda doğrandıktan sonra tavaya alınır.Yağlarda atılarak biraz kavrulur.Sonra tavuk atılır .Tavuk biraz piştikten sonra domatesler küçük küçük doğranarak tavaya atılır.Baharatlarda atılarak suyunu çekmesi beklenir.Suyunu çektikten sonra yemeye hazır.Afiyet olsunnn.