Tavuklu Etimek Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım tavukgöğsü
  • 2 paket etimek
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Ceviz
  • Ezilmiş Sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Etimek Tanımı Yapılışı

Göğüs eti haşlanır. Et suyu soğuyana kadar bekletilir.
Yoğurt, mayonez, ceviz, karabiber, sarımsak, tuz karıştırılır. Et didiklenir ve yoğurt karışımına eklenir.
Etimekler soğuyan et suyuna batırılır ve 1 sıra tepsiye dizilir. Dizilen etimeklerin üzerine tek tek yoğurtlu tavuk harcı sürülür. Üzerlerine tavuk suyuna batırılmış etimek koyulur (2. sıra)
Son olarak etimeklerin üzerine sarımsaklı yoğurt sürülür ve üzeri süslenir. AFİYET OLSUN

Not: Yoğurt, mayonez ceviz ölçüsü göz kararı.