Tavşanlı Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet kakaolu pasta tabanı
  • 3 adet sade krem şanti
  • 1 litre süt (bir bardağı keki ıslatmak için kalanı krema için)
  • 6 kaşık un
  • 6 kaşık şeker
  • 2 paket vanilya
  • 25 gram margarin
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Mercimek kadar pembe besin boyası

Tavşanlı Pasta Tanımı Yapılışı

Bir tencereye sütü şekeri ve unu alıp çırpma teliyle un topağı kalmayıncaya kadar çırpıp altını yakıp kaynama düzeyine gelince kısık ateşte yoğunlaşana kadar karıştırın. Yoğunlaşınca vanilya ve margarini de katıp karıştırın. Ateşten alınca limon rendesini de katın. Krem şantiyi tanımına uygun hazırlayın (ikisi sade başkasını toz boya katıp)buz dolabına atın. Kekin birini ıslatıp ortasına kremanın yarısını yayın.Üstünü kapatın.Buzdolabına kaldırın. Başka keki fotoğraftaki üzere kesin öbür kek üzere hazırlayın dolaba alın. Buzdolabında yarım saat dinlenen materyalleri tezgaha alıp süsleme ye başlayın sade krem şanti ile her yerini kaplayın.Pembe şantiyi sıkma torbasına doldurun.Beyaz olan her yere çokça hindistan cevizi dökün.Kulaklarını ve papyonunu pembe şanti ile süsleyin. Ben göz ve burnunu bonbon ile yaptım. Bıyıklarında ise o gün öbür pastalarda yapmıştım.Onlardan kalan kakaolu krem şantiyi kullandım.Siz çikolata kaplı çubuklarda kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN.