Tarhana Köftesi Üretimi Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram Maraş tarhanası
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Biber
  • Yağ
  • Yarım su bardağı doğranmış ceviz

Tarhana Köftesi Üretimi Tanımı Yapılışı

Tarhanalarımızı haşlıyoruz, yumuşayana kadar. Çok yumuşamayacak yalnız. Sonra süzekte süzüyoruz haşlanan tarhanayı. O köşede beklerken farklı bir tencerede soğanlarımızı öldürüyoruz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz yağ ile. Sonra süzdüğümüz tarhanayı soğanın kavrulduğu tencereye atıyoruz cevizi biberi ve tuzunu da ek edip 3 4 dakikada o biçimde kavurup ocaktan alıyoruz. Ve servise hazır isterseniz üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.