Tarçınlı Fındıklı Tahinli Yufka Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 küçük kase dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Tarçınlı Fındıklı Tahinli Yufka Tanımı Yapılışı

Tezgahın üzerine yufkayı yayın, fırça ile tereyağını yufkanın her tarafını sürün, sonra tahini gezdirerek dökün ,sonra fırça ile her yerine sürün, toz şekeri tarçını fındığı da serpip sıkıca rulo biçiminde sarın, bıçakla verev verev kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, fırça ile yumurta sarısını sürün, evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin, fırından çıkan yufka biraz soğuduktan sonra pudra şekeri afiyet olsun.

Not : Sıcaklık derecesi fırınınızı ısısına nazaran değişebilir kendiniz ayarlayabilirsiniz.