Sütlü Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patates
  • Süt yaklaşık 2 su bardağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı
  • Kaşar peyniri

Sütlü Patates Tanımı Yapılışı

Herkese selamlar öncelikle :) Güzel ramazanlar. Bu tanımın değişik yumurtalı biçimini hepimiz yapmışızdır ben bugün sütlü denedim bakalım beğenecek misiniz. Patatesleri soyup küp küp doğruluyoruz. Tavamıza tereyağı alıp eritiyoruz ben biraz da sıvı yağ ekledim yağ ısınınca patatesleri tavaya atıyoruz ve biraz kavrulsunlar diye bekliyoruz. Sonra bir kaç defa karıştırıyoruz bu ortada ocak kısık ateşte olmamalı zira gayemiz patateslerin yüzeylerini hafif kızartmak. Patateslerin dış yüzeyleri hafif karamelize olunca ( hepsinin olmasına gerek yok kimileri beyaz kalabilir) tuzunu ve karabiberini atıp hiç karıştırmadan sütümüzden bir su bardağı kadar ekleyip bir kez karıştırıp kapağı kapatıyoruz. Bu ortada fesleğen de çok yakışabilir artık aklıma geldi :) patatesler sütü çekince şayet olmamışlarsa biraz daha süt ekleyip olmasını bekleyebilirsiniz fakat azar azar deneyin derim ben. Patatesleriniz pişmişse üzerine rendelenmiş kaşarı döküp altını da kapağını da kapatın. Afiyet olsun :) ben bir kısmını kaşarsız bırakacağım için tabağa alıp kaşar serptim.