Sütlaç Tanımı İçin Materyaller

  • 1. 5 çay bardağı pirinç
  • 4. 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 lire süt
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tanımı Yapılışı

Pirinci yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz .Üstüne 4. 5 su bardağı suyu ekleyip ocağa koyuyoruz.Harlı ateşte kaynayana kadar bekliyoruz.Kaynadıktan sonra altını kısıp pirincin suyu güzelce çekmesini bekliyoruz pirinç suyunu uygunca çektikten sonra sütü ekliyoruz ve ocağın altını bir daha harlı hale getiriyoruz. Sütte kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dk kısık ateş de kaynatıyoruz. 20 dakika dan sonra şekerini atıp 5 dk daha kaynatıyoruz.Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı da döküp karıştırıp kepçeyle kaselere alıyoruz .Soğuduktan sonra servise hazır .Arkadaşlar sütlacımız pişene kadar ortada karıştırın ki yapışmasın tencereye afiyet bal şeker olsun ???? Benim üzere hafif sulu sevenler için mükemmel bir tanım denemenizi tavsiye ederim ????