Suffle Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram bitter çikolata
  • 250 gram tereyağ
  • 110 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 8 adet yumurta

SÜSLEMEK İÇİN;

  • Pudra şekeri

Suffle Tanımı Yapılışı

250 gram bitter çikolata benmari yöntemi buharda eritilir. Eriyince 250 g tereyağı ek edilir.8 adet yumurtanın sarısı ayrılır. 3 adedinin akı diğer bir kaba alınır ve köpürene kadar mikserle çırpılır.Yumurta sarılarının olduğu kaba 110 g toz şeker eklenip mikserle köpürene kadar çırpılır. Eritilen çikolata ve tereyağ karışımı eklenir ve tekrar çırpılır. (Hacmini yitirmemesi için çok fazla karıştırmamak gerekiyor) köpüren 3 yumurtanın akı da karışıma ek edilir. Sönmemesi için Kaşıkla karıştırılır. 5 kaşık unu eklenir ve tekrar karıştırılır. Oluşan harç sufle kaplarına konur. Dolapta 5-10 dakika bekletilir. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırına verilir. Pişme müddeti 5-6 dakikadır ancak herkesin fırınının pişirme oranı farklı olduğu için başından ayrılmadan üstü kabarana kadar beklemenizi öneririz.Pudra şekeri serpilerek sunuma alınır.