Sucuklu Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Sucuk

Sucuklu Yumurta Kapama Tanımı Yapılışı

Öncelikle yumurtalar katı bir kıvam alana kadar haşlanır. Kabukları soyulup dikine ikiye kesilir. Bu sırada tavada tereyağı ve toz kırmızı biber karıştırılarak eritilir. Yumrtalariın sarıları alta gelecek halde yerleştirilir. Üzerine tuzu ve baharatları eklenip kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almaya yakın sucukları da etrafına ek edilip piştikten sonra sıcak servis yapılır. Kesinlikle deneyin, yarında bayram hoş bir bayram kahvaltısı olabilecek bir tanım. Afiyet olsun.