Sucuk İskender’im Tanımı İçin Materyaller

  • Sucuk
  • Bazlama ya da ramazan pidesi

Sos için:

  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sucuk İskender’im Tanımı Yapılışı

Sahur için doyurucu bir tanım, için de yoğurt da bulunduğu için sucuk midenizi yakmaz, hem geceden kalan pideyi kıymetlendirmek için pratik bir tanım olarak yapabilirsiniz. Evvel pidemizi ufak ufak doğrayıp servis yapacağımız tabağa alalım, bir tavaya doğradığımız sucuklarımızı alıp pişirelim, sucuğun kendi yağı yetiyor, o yüzden yağsız tavada sucuk pişirebilirsiniz. Sucuk pişerken sosumuzu hazırlayalım. Bir küçük sos tavasında tereyağını eritelim. Bir ufak kasede ılık suda salçayı inceltip tereyağına ekleyelim. Salçalı sosumuz pişerken bir kasede yoğurdumuzu çatal yardımıyla çırpalım. Sos piştiyse ekmeklerin üzerine dökelim, üzerine de yoğurdumuzu ekleyelim. Pişen sucuklarımızı da dizelim. Yanında domates ve maydanoz hoş oluyor, afiyet olsun, herkese iyi ramazanlar.