Sosisli Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller

  • 1. 5 kg patates
  • 500 gr. rendelenmiş Kaşar peyniri
  • 10 adet küçük sosis
  • Tuz
  • Pul biber
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosisli Patates Püresi Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle patatesleri soyup ince halkalar halinde kesip tuzunu atıp haşlayalım.
2. Haşlanmış patateslere 1 su bardağı kaşar peynirini ekleyelim onları karıştırmadan beşamel sosu hazırlayalım.
3. BEŞAMEL SOSU için
1 yemek kaşığı tereyağını ufak bir tavada erit üzerine unu ekleyerek kavur.
Kavrulan una sütü ekleyerek krema haline gelene kadar pişirin.
4. Pişen beşamel sosunu da patatesin üzerine ekleyin ve bir patates ezicisi yardımıyla hem patateslerinizi büsbütün ezin hem de karışmasını sağlayın.
5. Büyük kare borcamı tereyağ ile yağlayın.
6. Püreyi borcama dökün servis kaşığını ıslaya ıslaya üzerini düzleştirerek püreyi borcama döşeyin.
7. Üzerine kalın bir katman olmaması koşuluyla kaşar peynirini eşit formda yayın.
8. Sosisleri 1mm kalınlıkta halka halka doğrayın. Peynirin üzerine tek tek, sıra sıra dizin.
9. Üzerine pul biberi serpin.
10. 3 yemek kaşığı kadar tereyağı üzerine koyun.
11. 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (25 dk kadar.)

NOT: 1 gün evvelden hazırlayabilir. İstendigi vakit fırına sürülebilir.
Sıcak servis edin.