Soğan Halkalarım Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 çorba tası galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için :

  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığının uçum da kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Dipsos için :

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 küçük dilim tuzlu beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı zeytin Yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu
  • İsteğe bağlı nane ben kullanıyorum

Soğan Halkalarım Tanımı Yapılışı

Soğanlar yarım santim halinde halkalar halinde kesilir bir birinin içinden çıkartılır. Galeta unu ve karabiber karıştırılır. Sos için tüm materyaller bir kabın içince Güzelce çırpılır. Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda yapılır. Soğan halkaları birinci evvel sosa batırılır daha sonra galeta ununa bulanır kızgın yağda önlü artlı kızartılır. Dips sosumuz için tüm gereçler karıştırılır ve servise hazır. Afiyetle kalın. Not : soğan halkalarının kıtır kıtır Olmasını isterseniz Sosa batırınca üzerinde fazla sos bırakmayın, yumuşak Olmasını isterseniz bol soslayın. Fotoğraftaki bol soslanmış hali. Sevgiler. . .