Sedanın Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet haşlamalık patates
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Sedanın Patates Püresi Tanımı Yapılışı

Patateslerimizi üzerini kapatacak kadar suyla haşlıyoruz. Dilerseniz kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra da haşlayabilirsiniz.Ben bütün olarak kabukları ile haşladım. Haşlanan patateslerimizi soyup ezerek püre haline getiriyoruz.İçine tereyağını, sütü, tuzunu ve karabiberini ekleyip tekrar ocağa alıyoruz. Kısık ateşte karıştırarak tereyağının erimesini ve patateslerin sütü çekmesini sağlıyoruz. Sütü düzgünce çeken patates püremizin altını kapatıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.