Sebzeli Kıymalı Rulo Yufka Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • 1 yumurta akı
  • Biraz yağ

İçi için

  • Yağlı kıyma
  • 2 tane biber
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 yumurtanın sarısı (akı yufkaları birleştirmek için kullanılacak)
  • 2 sarımsak
  • Biraz ekmek içi
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Üstüne gezdirmek için : tereyağ ve pul biber (bu esnada domates sosu da dökebilirsiniz sos :3 domates rendeleyip tencereye alınır 1 çay bardağı sıcak su, 1 sarımsak tuz eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir. )
  • Sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz :) alternatif çoook :)

Sebzeli Kıymalı Rulo Yufka Tanımı Yapılışı

Kıyma bir kaba alınır ve domates soğan biber farklı başka rendelenir, yada rondodan geçirilir. Öbür materyallerle bir arada kıymaya eklenip düzgünce yoğurulur.
1 yufka serilir, üzerine ayırdığınız yumurta akı ve sıvı yağ karışımı sürülür. Başka yufka üzerine serilir. Kıymalı karışımın yarısı her tarafına dağıtılıp sıkı rulo yapılır. Bir iki parmak kalınlığında dilimlenip yağlanan tepsiye dizilir. Başka iki yufka ve kalan kıymada bu biçimde yapılır 180 dc fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından fırına değişiyor kuru olursa piştikten çabucak sonra fırından çıkarılıp bir kaba su ve sıvı yağ karıştırıp pişen yufkalara sıçratın ve bir bezle üstünü örtün. Bizimki pek hoştu. En üstede tereyağı ve sıvı yağı kızdırın ve pulbiber ekleyip pişirin servis tabağına aldığınız sebzeli rulolara dökün. Afiyet olsun.