Şalgamlı Bulgur Kısırı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı bulgur (pilavlık)
  • 2 su bardağı şalgam suyu (acısız)
  • 1 çay bardağı doğranmış kornişon salatalık turşusu
  • 4 tane taze yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Şalgamlı Bulgur Kısırı Tanımı Yapılışı

Bulgurumuzu tencereye ekleyip tuzunu ayarlayıp sıvı yağ ile bir kaç dakika kavuruyoruz. 2 bardak şalgam suyunu ekleyip pilav üzere pişiriyoruz. Pişerken denetim ettiğinizde diklik varsa su destek edebilirsiniz, çok lapa olmamalı.Bulgurumuz pişikten sonra servis kabına alıyoruz. Halka halinde doğradığımız soğanlarımızı, kornişon salatalık turşumuzu, ince kıyılmış maydanozumuzu ve son olarak mısırı ekleyip bir hoş karıştırıyoruz.
Servise hazır, Afiyet olsun :)

Not: siz isterseniz farklı materyaller de ekleyebilirsiniz ;)