Sahurluk Yumurtalı Ekmek Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • Bayat ekmek dilimleri ne kadar varsa
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1. 5 su bardağı un
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Sahurluk Yumurtalı Ekmek Kızartması Tanımı Yapılışı

Evvel yumurta süt tuz ve un çırpılır. Kıvamı krep kıvamından bir tık daha açık olmalı katı olmamalı. Harcımızı hazırladıktan sonra dilimlediğimiz ekmekleri harca iki taraflı batırıp tavada kızdırdığımız yağda (1 posta için 3 yemek kaşığı yağ kâfi fakat tavanın büyüklüğüne nazaran değişebilir de) kızartıyoruz. Tavanın aldığı kadar ekmek birebir anda yapılabilir. Artlı önlü kızarttıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
⭐️ Kahvaltıya sahura pratik bi tanım ☺️