Sahurluk Bayat Pide Kıymetlendirme Tanımı İçin Gereçler

  • Bayat pide
  • Pidenin çokluğuna bağlı yumurta
  • Az süt
  • Az sıvı yağ
  • Kaşar peynir
  • Beyaz peynir
  • İsteğe nazaran zeytin
  • Maydanoz

Sahurluk Bayat Pide Kıymetlendirme Tanımı Yapılışı

Pideleri yada ekmekleri ikiye bölüp iç kısımları üste gelecek halde fırın tepsisine koyuyoruz. Bir kapta yumurta, peynir, ince doğranmış maydanoz, süt ve sıvı yağı çırpıyoruz. Çok cıvık bir kıvam olmayacak. Pidelerin üzerine kaşıkla gezdiriyoruz. Üzerine dilerseniz zeytin, sucuk vb koyabilirsiniz. Fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Çok kızartırsanız pideler çok kuruyor. Afiyet şifa olsun.