Reyhanlı Acılı Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet acı yahut tatlı biber ( ben acı biber kullandım .Siz damak tadınıza nazaran tatlı biber kullanabilirsiniz )
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Reyhanlı Acılı Patates Kavurması Tanımı Yapılışı

Haşlanmış patatesleri ezelim .Kuru soğanı ve biberi ince bir halde doğrayalım .Geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ ek edelim .Doğradığımız soğan ve biberleri ekleyelim yumuşayana kadar soteleyelim .Üzerine baharatları tuzu ekleyelim .Karıştırıp ezilmiş patatesi ek edip karıştıralım. 5 dk daha kısık ateşte soteleyip altını kapatalım .Arzuya nazaran süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun :)
ister kahvaltı da ister aperatif olarak istediğiniz bir öğünde nefis bir lezzet denemenizi tavsiye ederim :)