Rengarenk Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 8 adet patates
  • 1, 5 su bardağı haşlanmış bezelye (marketlerde var)
  • 5 kornişon turşu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır (marketlerde var)
  • 1 sıkılmış limon
  • 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1, 5 yemek kaşığı kuru reyhan (olmasa da olur)

Üzeri için:

  • 2 adet havuç
  • Ketçap
  • Mayonez

Rengarenk Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri haşlayalım, soğuduktan sonra rendeleyelim. Bezelye, doğranmış kornişon turşusu, mısır, baharatlar ve salçayı da ekleyip yeterlice karıştıralım. Ben elimde karıştırdım. Islatılmış dikdörtgen borcama yayalım, streç sinemayla kapatıp  buzdolabına kaldıralım. Havucu rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada biraz çevirelim. Servis yapacağımız vakit üstüne ketçap, mayonez sıkalım ve en son havucu üstüne koyalım. Nitekim çok lezzetli ve pratik. Afiyet olsun.