Ratatouille Ratatuy Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • Kaşar peyniri

HARÇ İÇİN

  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet sarımsak
  • 2 adet sivri yada çarliston biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber

Ratatouille Ratatuy Tanımı Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı soyup yuvarlak formda doğrayıp suya yatırıyoruz. Harcımızı hazırlamak için orta uzunluk bir tavada yemeklik doğradığımız soğanları kavurmaya bırakıyoruz .Biraz kavrulunca biber ve sarımsakları ekliyoruz kavrulma .İşlemi sonun da salça ve domatesleri ekleyip baharatlarımızı da katıp 5 dakika daha pişiriyoruz harcımız hazır. Patlıcanların akabinde kabak patates domatesleride yuvarlak şekide doğrayıp tüm malzemeyi tuzluyoruz. Orta uzunluk bir borcamın tabanına harcımızı döküp gerecimizi fotoğrafta de gözüktüğü üzere hafif yatık halde yerleştiriyoruz. üstünü alüminyum folyo ile sarıp evvelce ısıttığımız fırında 200 derecede 20 dk pişiriyoruz. 20 dakika son da folyoyu alıp pişene kadar fırında tutmaya devam ediyoruz piştikten sonra ise üzerine kaşar peyniri serpiştirip eriyene kadar fırında tutmaya devam ediyoruz. Ratatuyumuz servise hazır .Afiyet olsun.