Domates çorbası
Domates çorbası

Çorba sadece kış yemeği değildir. Yazın da, taptaze sebzelerle hazırlayabileceğiniz birçok çorba alternatifi bulunmaktadır. Tariflerini aşağıda bulabilirsiniz.

1) Domates Çorbası

Hazır mevsim yazken, domatesler kıpkırmızı ve tam da lezzetindeyken, domates çorbası yapmamak olmaz. Her sofraya yakışacak güzel bir domates çorbası tarifi için tarife bakabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Bir avuç arpa şehriye
  • Tuz, karabiber, reyhan

Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Tencere modelleri https://www.ews.com.tr/ews-gri-20-cm-derin-tencere adresinde yer almaktadır.
    EWs gri 20 cm derin tencere
    EWs gri 20 cm derin tencere
  2. Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  3. Kıvamına göre yeteri kadar su ilavesi yapın ve baharatlarını ekleyin.
  4. Kaynayan çorbaya arpa şehriyeyi ekleyin.
  5. Arpa şehriyeler pişince çorbanız servise hazır.

2) Kremalı Mantar Çorbası

Artık bu lezzetli ve besleyici çorbayı hazır poşetler almayı bırakabilirsiniz. Çünkü yapılışı çok kolay ve lezzeti hazırlardan kat kat daha güzel.

Kremalı mantar çorbası
Kremalı mantar çorbası

Malzemeler

  • Yarım paket mantar
  • Yarım soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

  1. İlk iş olarak, yağın içerisine küp doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
  2. Kavurduğunuz soğanın üstüne unu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra, küpler halinde doğranmış mantarı ekleyin.
  3. Mantar suyunu hafif salana kadar pişirin ve ardından damak zevkinize göre kıvamını kaynar su eklemesi yaparak ayarlayın.
  4. Kaynayan çorbaya kremayı ve baharatları da ekledikten sonra çorbanız servise hazır.

3) Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Listemizin tek soğuk içilen ve yapımı en kolay olan çorbası işte bu çorba.

Ayran aşı çorbası
Ayran aşı çorbası

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday (yarma)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Bolca soğuk su ve buz
  • Tuz, nane

Yapılışı

  1. Bir çorba servisi kasesinin içerisinde yoğurt, su ve buzu karıştırın. Kıvamı tamamen damak zevkinize kalmış.
  2. Yoğurdun içerisine nohut, yarma ve baharatları da eklediğinizde çorbanız kolaylıkla servise hazır hale gelecektir.
  3. Çorbanız eğer artarsa kavanoza koyarak 2-3 boyunca buzdolabında taze kalacak şekilde saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*