Pratik Şip Gözleme Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
  • Peynir
  • Kaşar
  • Salam
  • Sıvı Yağ

Pratik Şip Gözleme Tanımı Yapılışı

Bir adet yufkayı büsbütün açın ve dörde bölün. Dörde böldüğünüz yufkayı ortadan ikiye tekrar keserek 8 modül yufka elde edin. Her bir yufkadan 8 tane küçük gözleme elde edeceksinizdir.
Başka tarafta peyniri, kaşarı ve salamı rendeleyin ve hepsini bir kapta karıştırın. İçini istediğiniz üzere hazırlayabilirsiniz.
Elde ettiğiniz üst içini çokça koyun. Mektup zarfı formunda kapatın. Yufka kapanmıyorsa kenarlarını hafif ıslatarak birbirine yapıştırabilirsiniz. Tavaya hafif yağ koyduktan sonra kısık ateşte pişirin. Yufkanız sert ise bol yağda kızartmak gerekecektir.
Afiyet olsun.