Pratik Kumpir Tanımı İçin Gereçler

  • 8 adet orta uzunluk patates
  • Kısır
  • Makarna salatası
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ-margarin
  • Ketçap
  • Tuz
  • Karabiber

Kısır İçin Gerekli Materyaller

  • 150 gr ince bulgur
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • İsteğe nazaran kornişon turşu
  • Bir tutam maydanoz
  • 5-6 yaprak marul
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Biraz Tuz karabiber kimyon
  • Sıvı yağ

Makarna Salatası İçin Gerekli Gereçler

  • 150 gr minik makarna
  • 2 adet haşlanmış doğranmış havuç
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı doğranmış kornişon
  • İsteğe nazaran bezelye
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Pratik Kumpir Tanımı Yapılışı

Öncelikle patateslerimizi yıkayıp, tuzlayıp fırın kalıbına alıyoruz. 200 derecelik ısıtılmış fırına veriyoruz. 30 -35 dk da patatesler pişene kadar kısır ve makarna salatası için gerekli gereçleri hazırlıyoruz. Makarna salatası için minik makarnalarımızı haşlıyoruz .Haşlama süreci bittikten sonra biraz derin bir kaba alıp üzerine doğranmış kornişon, haşlanmış havuç, mısırı ekliyoruz .Başka bir kasede 5 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ve 1 tatlı kaşığı mayonezi karıştırıp hazır olan makarna karışımımıza ekliyoruz .Üzerine isteğe nazaran maydanoz, tuz ,karabiberini de ekleyip harmanlıyoruz ve makarna salatamızı beklemeye alıyoruz .Mısır için ince bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıp 5 dk dinlendiriyoruz .Bulgurumuz şiştikten sonra domates ve biber salçası, kimyon, tuz ve karabiber ile yoğuruyoruz .Daha sonra nar ekşisini ve birazcık sıvı yağı da döküp biraz daha yoğuruyoruz .Son olarak yeşilliğini ekleyip karıştırıyoruz Böylelikle kumpirimiz için kısırımızı ve makarna salatamızın üretimini tamamlıyoruz.Fırından çıkarmış olduğumuz patatesleri bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölüp içerisine biraz margarin sürerek krema haline getiriyoruz .Üzerine isteğe nazaran makarna salatası ve kısır ekliyoruz .Son olarak ketçap sıkarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun